POLETANJE


Poletanje - Podrška mladim umetnicama/cima

DAH Teatar u okviru svog programa Poletanje pruža mogućnost umetnicima da koriste prostorne i tehničke resurse kao i stručno mentorstvo za svoj individualni ili grupni rad. U prostoru  DAH Teatra oni imaju priliku da razvijaju svoje ideje, zamisli i projekte.

Pored tehničkih resursa DAH Teatar pruža svoju umetničku, ali i menadžmentsku podršku u smislu razmena ideja i iskustava u sličnim projektima.

Ideja ovog programa je da se da šansa mladim umetnicama-cima, da realizuju svoje ideje i projekte, s obzirom na jako tešku situaciju u našem društvu gde gotovo  da ne postoji podrška za njihov rad.

DAH Teatar zauzvrat očekuje jednako angažovanje i pomoć u raznim oblastima u vidu razmene potrebnih znanja i veština,održavanja prostora, tehničku pomoć, administrativnu pomoć.

Na ovaj način želimo da utičemo na našu zajednicu i inspirišemo i druge organizacije i institucije za ovakvu vrstu saradnje kao i brigu o drugima.


U okviru programa učestvovali su umetnici i umetnice sa svojim grupama:

Bojana Sekicki, rediteljka, sa predstavom "Cirkuzanti"
(2015)

O projektu:
Tradicija koja postoji dugo i prestaje da se razvija suocava se sa necim novim, sa necim modernim. Da li će doći do evolucije ili degradacije?

ISPAD - centar za interaktivnu umetnost sa predstavom "Očišćeni"
(2015)

O projektu:
Bio je Hasan, automehaničar, nije bilo mašine koju on nije mogao popraviti. Bila je Ana, slikarka, nije bilo mrlje koju ona nije mogla očistiti. Bio je rat i oni su izgubili sve, zemlju, grad, stan, dete, sećanje. Bio je Vojnik, samo to, vojnik, a to je strašno. Šta se događa kada neko očisti iz vas sve ono što vas čini ličnošću? Da li ljubav onda postaje nasilje? Gde se nalazi granica između varvarstva i civilizacije? I ko tu granicu postavlja? Kako se očistiti od svega toga?
Centar za interaktivnu umetnost - "Ispad", nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana, osnovano je 2014. u trenutku kada je gotovo svaki vid kulturnog života iščezao iz društva, a borba za istu postala vid ispada. Centar, proistekao iz DAH Teatra, deluje u oblasti interaktivne umetnosti i okuplja talentovane i odgovorne mlade entuzijaste koji se kulturom bore za bolje danas.

 

Ukoliko ste zainteresovani da budete deo ovog programa, molimo vas da nas kontaktirate putem mejla ivana.milenovic@dahteatarcentar.com ili telefona 064/1548003

Kontakt osoba:

Ivana Milenović Popović
Koordinatorka programa/Glumica
Program coordinator/Actress

DAH Teatar Centar za pozorišna istraživnja
DAH Theatre Research Centre
Marulićeva 8, Beograd
+381 11 6441680
+381 64 1548003

   

Dah Theatre Research Centre Marulićeva 8, Beograd

 

english international school about us touring performances workshops lectures new ! contact and how to find us networks festivals and meetings programs for youth work demonstrations partners inside the laboratory projects