More/Žena
Internacionalna saradnja

,,U svakom litru morske vode nalaze se dve kašičice soli...,,

Režija: Anna Furse
(Athletes of the Heart, UK)
Igra: Maja Mitic
(DAH Teatar, Srbija)
Dramaturgija:
Anna Furse & Maja Mitic
Scenografija i dizajn svetla:  Antonella Diana
(Teatret OM, Danska)
Producent : Paula Van Hagen
Fotografija: Ludovic des Cognets                              

Ova predstava koristi srpsku reč proba (probati) i repetition (proba na francuskom, ali ima i značenje  ponavljati)  u njihovom bukvalnom značenju. Pred očima gledalaca, ovaj inače ličan proces, proba i repeticija glumice, razotkriva se i razlaže dok ona izgovara i ponavlja Ibzenov tekst, prelazi iz svesnog u nesvesno, pripremajući se za ulogu. 
More/Žena je projekat koji je započet kao ženska potraga za autentičnošću. Postavljaju se pitanja o prolaznosti i sećanju (ličnom I kolektivnom) i o trenutku kada se to izvodi, i kako. Predstava je inspirisana  Ibzenovom dramom Gospa od mora ali poseduje i savremene uplive geopolitičkih konflikata i katastrofa. 

 

Premijera 3. decembar u 20 časova
Repriza 4. decembar u 20časova

u Dah Teatru, Marulićeva 8

Predstava More/Žena (Sea/Woman) će se izvoditi  na engleskom jeziku.Tokom janura 2011. gostuje u Lebanonu i Engleskoj, a tokom jeseni 2011. ima turneju po Velikoj Britaniji.

 

 

   
Dah Teatar - Centar za pozorišna istraživanja

 

english kontakt i kako do nas o nama predstave radionice predavanja internacionalna skola gostovanja mreza i saradnja festivali i susreti programi za mlade demonstracije rada partneri unutar laboratorije projekti