Radionice Dah Teatra Centra za pozorišna istraživanja

SUSRET SA SOBOM
SVI MOJI GLASOVI
OD LIČNE KA KOLEKTIVNOJ ISTORIJI
SUSRET SA SOBOM, vodi Sanja Krsmanović-Tasić

Radionica pokreta i glasa namenjena glumcima i igračima, koju vodi Sanja Krsmanović Tasić, glumica DAH Teatra od 1993. i iskusni pedagog i igrač.

Sanja Krsmanovic Tasic  /  foto: Vincent AbbeySADRŽAJ:
Tragajući za organskim impulsom, koji se ispoljava kroz pokret i glas, učesnici će proći od vežbi zagrevanja, disanja i različitih treninga, sve do vodenih improvizacija koje vode do formiranja glumačkog i igračkog materijala, koji se koriste u stvaranju predstave.

TRAJANJE:
1 dan- informativno / 3-7 dana

BROJ UČESNIKA:
Maksimalno 15

 

SVI MOJI GLASOVI, vodi Maja Mitić

Radionica glasa Maje Mitić, glumice DAH Teatra od njegovog osnivanja 1991. Namenjena profesionalnim glumcima.

Maja Mitic  /  foto: Dah Teatar

SADRŽAJ:
Rad će se sastojati iz dva dela- TRENING GLASA, zasnovan na razvijanju glasovnih mogućnosti svakog pojedinca, sa radom na zagrevanju glasa i tela, radom na rezonatorima i na vokalnim akcijama.
RAD NA TEKSTU, se satoji od kreiranja materijala kroz improvizacije - od pesme ka tekstu, od fizičke improvizacije ka tekstu.

TRAJANJE:
1-3 dana informativno /1-2 nedelje

BROJ UČESNIKA:
Maksimalno 12

 

OD LIČNE KA KOLEKTIVNOJ ISTORIJI, vodi Dijana Milošević

Radionicu za glumce i reditelje vodi iskusna rediteljka i osnivac DAH Teatra Dijana Milošević. Radionica je namenjena profesionalcima i daje im mogućnost izbora da li žele da rade kao reditelji ili glumci.


foto: Ivan Sijak

SADRŽAJ:
Početna tačka jeste rad na različitim veštinama i tehnikama koje pomažu u formiranju fizičkog i vokalnog treninga. Ovo vodi ka kreiranju materijala koji mogu biti upotrebljeni u predstavi. Osnovna tema radionice će biti tema istorije mesta u kome se dešava radionica i povezanosti te istorije sa ličnim istorijama učesnika.

TRAJANJE:
tri ili pet dana - informativno / jedna do tri nedelje sa javnom prezentacijom na kraju

BROJ UČESNIKA: Maksimalno 12

Za sve dodatne infromacije o radionicama kontaktirajte Dah Teatar Centar za pozorišna istraživanja.

 

 
Dah Teatar - Centar za pozorišna istraživanja

 

english kontakt i kako do nas o nama predstave radionice predavanja internacionalna skola gostovanja mreza i saradnja festivali i susreti programi za mlade demonstracije rada partneri unutar laboratorije projekti