INTERNACIONALNA LETNJA ŠKOLA DAH TEATRA
za glumce, plesače i reditelje

PRIJAVE DO 17. JUNA 2018.


Svake godine Dah Teatar Centar za pozorišna istraživanja vodi intenzivan tronedeljni program rada na glumačkom i rediteljskom usavršavanju uz primenu tehnika savremenog teatra.

GDE?
DAH TEATAR
RESAVSKA 76, BEOGRAD


KADA?
od 18. juna do 6. jula 2018.


Novi pristup u kojem se reditelji i glumci i/ili plesači zajedno upuštaju u kreativni fizički i vokalni trening i proces stvaranja materijala sa kojima, putem montaže stvaraju predstavu. Rad u Institutu je namenjen profesionalcima ili onima koji to nameravaju da postanu.

Rad instituta se sastoji od:

Praktičnog rada u sali
Prezentacija rada
Prezentacija projekata
Predavanja
Predstava

Internacionalna skola 2003 Internacionalna skola 2003

Tokom ove tri nedelje na Institutu studenti će raditi sa rediteljkom i suosnivačicom DAH Teatra Dijanom Milošević i glumicom Ivanom Milenović Popović.

 

Radiće se na različitim veštinama i tehnikama koje formiraju glumca/plesača. Radiće se na principima glumačkog prisustva, prevođenju različitih umetničkih formi u scensku formu kao i na istraživanju kako lične priče i biografije mogu da posluže kao baza za rad na predstavi. Rad će se, takođe, fokusirati na veštinu montaže glumačkih materijala da bi se kreirala pozorišna predstava.

Radni jezik Instituta je engleski.

Rad u Institutu je namenjen profesionalcima ili onima koji to nameravaju da postanu i daje im mogućnost izbora da li žele da rade kao reditelji ili glumci. Tokom dve nedelje trajanja škole učesnici će imati mogućnost da vide predstave DAH Teatra i da prate bogat kulturni život Beograda, sa posebnim naglaskom na savremenu pozorišnu i likovnu scenu.


PRIJAVAPrijavu mozete preuzeti u Microsoft Word formatu i poslati na adresu
office@dahteatarcentar.com

Za sve dodantne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

DODATNE INFORMACIJE:
Ivana Milenović Popović
iiwaannaa@yahoo.com
ivana.milenovic@dahteatarcentar.com

Utisci učesnika:

"Sve ste davale tako puno i strpljivo, vaše prisustvo, vaše vreme, vašu strast i vašu umetnost. Ponovo ste me inspirisale sa modelom života i umetnosti - o mogucnostima koje se otvaraju samo ako neko naporno radi i bori se , ako je potrebno. Pomogli ste mi da poverujem u moc moje mašte i mojih snova."
Elekta Berns (Electa Behrens, SAD)

"Upoznala sam vas kroz vaš rad i to me je privuklo da radim sa vama. Predstava o Helen Keler je ostavila u meni dubok trag. Vaš rad je dubok. Sa zahvalnošcu ga primam. Divim se i poštujem vaš rad i samim tim i vas."
Gejl Džordž (Gail George, SAD)

 

   
Dah Teatar Centar za pozorišna istraživanja

 

 

 

english kontakt i kako do nas o nama predstave radionice predavanja internacionalna skola gostovanja mreza i saradnja festivali i susreti programi za mlade demonstracije rada partneri unutar laboratorije projekti