SNOVI I PREPREKE

Forma predstave „Snovi i prepreke“ predstavlja eksperiment, tj. spoj između autobiografskog performansa i demonstracije rada i bavi se temom „postajanja“ umetnikom. Prati razvoj jednog sna i njegovu realizaciju na sceni. Kroz lične priče umetnika prelamaju se istorijski događaji naše zemlje, koji utiču i menjaju tok razvoja mladih performera i u tom spoju lične “male“ i zvanične “velike“ istorije oni “postaju”. [2012]

Tokom dve decenije svog postojanja DAH Teatar je kreirao svoj specifični rukopis i način rada, koji se zasniva na prenošenju znanja, konstantnom profesionalnom razvoju i „učenju da se uči“.

Važan cilj ove predstave je da osvesti kod gledaoca činjenicu o tome kako istorija utiče na naš najličniji život i kako je važno preuzeti odgovornost. Ova predstava Dah Teatra takođe ima za cilj da otkrije deo stvaralačkog procesa u teatru, a time uputi zainteresovane umetnike u neke drugačije tehnike pravljenja predstave, kao i da zainteresuju publiku za nove pozorišne forme.

Predstava je premijerno izvedena 27. i 28. decembra 2012 u DAH Teatru.

Korišćeni tekstovi iz predstava DAH Teatra: KOD Nastasijevića – Stanislav Vinaver, Momčilo Nastasijević; Prelazeći liniju – “Ženska strana rata”; Priča o čaju – A.P. Čehov “Tri sestre“; Ne/vidljivi grad – Zuzana Halupova; Nežno nežno nežnije – korišćeni su delovi tekstova iz pesama muzičkih grupa Ekatarina Velika i Šarlo akrobata.

Korišćena muzika iz predstava DAH Teatra: Ne/vidljivi grad, Traženje grada, KOD Nastasijevića i Nežno, nežno, nežnije.

Režija i dramaturgija: Dijana Milošević
Igraju: Jugoslav Hadžić i Ivana Milenović Popović
Tekst: Jugoslav Hadžić i Ivana Milenović Popović
Scenografija: Neša Paripović
Kostim: Dijana Milošević
Muzika: Jugoslav Hadžić
Organizacija i PR: Tanja Brešan i Jelena Ćetković
Asistent reditelja: Mladen Lukešević
Izrada scenografije: Miroslav Popović i Rajka Sokić
Izrada kostima: Rajka Sokić i Danilo Milosavljević
Fotografija: Đorđe Tomić

Realizaciju podržala Asocijacija Nezavisna Kulturna Scena Srbije