NAGRADE

2019

Nagrada Fixing the Future -Climate Innovation Austrijskog Radio ö1

DRVEĆE PLEŠE je jedan od pet pet međunarodnih projekata koje je nagradjen od pograma FIXING THE FUTURE Austrijskog radija Ö1 . Direkcija za međunarodna kulturna pitanja u Austriji pozivala nas je da prestavimo projekat na Festivalu inovacija Tržište budućnosti u Gracu, od 1. do 3. oktobra 2021..

2019

Nagrade ArtTrema Fest

Festival Art Trema Fest Ruma dodelio je nagrade Za predstavu” Zagonetka Revolucije” –  Srebrna Trema Maska za autorski projekat, Pleketu za total dizajn predstave i Nagrada publike.

2017

Nagrada Anđelka Milić

Nagradu dodeljuje organizacije SEFEM- Sekcije za feminističke studije i studije maskuliniteta.

2013

„Zvezde Beograda “

Nagrada Agencije za evropske integracije za projekat MOĆ
 PAMĆENJA

2012

 Nagrada fonda
“Jelena Šantić”

Nagrada Fonda “Jelena Šantić” za 2012. godinu dodeljena je Dah Teatru – Centru za pozorišna istraživanja, za aktivnosti i za rezultate postignute u 2011. Nagrada se dodeljuje u znak sećanja na Jelenu Šantić i kao podsticaj povezivanju društvenih vrednosti – tolerancije i očuvanja mira kroz umetnička dostignuća.

Nagrada je uručena 18. marta 2012. Dijani Milošević rediteljki i ko-osnivačici Dah Teatra.

2009

Nagrada ERSTE Fondacije za socijalnu integraciju

Internacionalni žiri ERSTE fondacije za socijalne integracije (ERSTE Foundation Social Integration Award 2009) izabrao je projekat Dah Teatra “Ne/vidljivi grad”, među 1300 projekata koji su konkurisali, za jedan od dvadeset organizacija i projekata jugoistične Evrope koji su dobili nagradu za 2009. godinu.

25. juna 2009. u Bukureštu (Rumunija), na svečanoj ceremoniji, nagradu su primili u ime teatra, glumac Jugoslav Hadžić i glumica Sanja Krsmanović Tasić.

Projekat “Ne/Vidljivi grad” dat je kao primer kao jedan od najuspešnijih projekata interkulturalnog dijaloga u 2008. godini od strane Evropskog instituta za komparativna kulturna istraživanja (ERICarts).

2008

Nagrada “Grozdanin kikot”

Međunarodna nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja “Grozdanin kikot” Djani Milošević.

Međunarodni žiri u sastavu: Marko Kovačević (BiH), Maria van Bakelen (Holandija), Ljubica Beljanski-Ristić (Srbija), Stig Eriksson (Norveška) i Vladimir Krušić (Hrvatska), odlučio je da pored Dijane Milošević, nagradu dobiju: Iva Gruić iz Hrvatske, Marina Katnić-Bakaršić iz Bosne i Hercegovine i Parasuram Ramamoorthi iz Indije. A specijalnu Nagradu dobila je: Međunarodna teatarska škola Jacqes Lecoq iz Francuske.

2007

Nagrada “Otto Rene Castillo”

21. maja 2007. u Njujorku (SAD) održana je svečana ceremonija dodele ove nagrade kojoj su prisustvovale rediteljke Dijana Milošević i Jadranka Andjelić, kao i glumica Maja Mitić.

Nagradu dodeljuje Kastiljo (Castillo) Teatar, iz Njujorka, neprofitna organizacija posvećena promociji ljudskih prava i razvoja kroz korišćenje teatra. Ova nagrada je uspostavljena 1998.godine s ciljem da podrži razvoj političkog teatra u svetu.

Tokom godina umetnici kao što su Lorie Anderson , Bob Wilson, Joseph Chaikin, grupa El Teatro Campesino, The Living Theatre kao i naš Centar za kulturnu dekontaminaciju, su dobitnici ove nagrade.

1997

Euđenio Barba je podelio svoju nagradu “Luigi Pirandello International Prize” sa DAH Teatrom

Čuveni reditelj Odin Teatra Euđenio Barba podelio je svoju nagradu sa rediteljkama Dijanom Milošević i Jadrankom Andjelić i DAH Teatrom u znak podrške nezavisnim pozorišnih trupama.

1994

Nagradu za
najbolju predstavu na Jugoslovenskom Festivalu Novog Teatra
“Malo Pozorje”

Dah Teatar dobio je nagradu za najbolju predstavu na Jugoslovenskom festivalu Novog Teatra “Malo Pozorje” za predstavu “Zenit” u režiji Dijane  Milošević i Jadranke Anđelić.

1989

Nagrada za najbolju režiju predstave
“Kod večite slavine”

Nagrada za najbolju režiju Jadranke Anđelić i Dijane Milošević  na Vojvođanskom pozorišnom festivalu i  nagrada za najbolju predstavu na Mladenovačkom pozorišnom festivalu za predstavu “Kod večite slavine”,

Grafika sa postera ove predstave u dizajnu Dragana Stojanovskog, postala je logo Dah Teatra koji su rediteljke osnovale 1991. godine.