PROGRAMI ZA MLADE

Dah Teatar – Centar za pozorišna istraživanja poklanja veliku pažnju pedagoškom aspektu rada u nastojanju da pruži mladima polaznu tačku za njihov razvoj u savremenom teatru.

BOLJE OD IGRE [2008 – 2009]

Predstava “Bolje od igre” nastala je kao rezultat saradnje DAH Teatra sa učenicima V i VII razreda OŠ “Kralj Petar II Karađorđević”.

Od septembra 2008. do marta 2009. dva puta nedeljno održavale su se radionice za učenike škole koje su vodili Jugoslav Hadžić i Ivana Milenović.

Predstava je premijerno izvedena 21. marta 2009. povodom dana škole u režiji Maje Mitić. Po tekstu Biljane Lazarevski. Video i zvuk Jugoslav Hadžić.

15. aprila 2009. NU “Božidar Adžija” u saradnji sa Skupštinom opštine Vračar i Fondom za talentovanu decu Vračara, na takmičenju nadarene dece osnovnih škola sa Vračara, predstava “Bolje od igre” dobila je SPECIJALNU NAGRADU za moderan stvaralački pristup, kreativnost i ukupni nastup!

Partneri: OŠ”Petar II Karadjordjević”. Skupština Opština Vračar, Fond za talentovanu decu Vračara

OVO SMO MI [2004 – 2005]

Projekat uključuje Dramski studio za mlade DAH Teatra, romsku decu sa Vračara i onu okupljenu oko Romskog kulturnog centra u Malom Mokrom Lugu. Projekat je trajao osam meseci i predstavlja radionički i istraživački rad u okviru tema koje se tiču mladih ljudi, sa posebnim osvrtom na trenutak “tranzicije” u kome se nalazimo.

I FAZA: OVO SAM JA – ŠIROKO OTVORENIH OČIJU (april-juni 2004) Obuhvata rad sa mladima iz Dramske grupe DAH Teatra i imaće kao rezultat predstavu istog naziva.

II FAZA: OVO SMO MI (septembar 2004 – januar 2005). Obuhvata rad u okviru dramskih radionica sa decom romske i neromske nacionalnosti u kome su bili uključeni i mladi iz dramske grupe kao saradnici.

Završnica projekta je predstava koja uključuje sve učesnike.

Foto: Djordje Tomić

Partneri: Grupa “Hajde da…” i ERGstatus plesni teatar.

Realizaciju podržala Evropska kulturna fondacija.