Demonstracije rada u DAH Teatru imaju za cilj da otkriju deo stvaralačkog procesa u teatru a time upute zainteresovane umetnike u neke tehnike pravljenja predstave, kao i da zainteresuju publiku za nove pozorišne forme. Proces rada na jednoj predstavi u teatru kakav je DAH Teatar traje mesecima i tokom tog perioda glumci paralelno rade na usavršavanju sopstvene veštine i kreiranju materijala od kojih se posepeno gradi lik tj. karakter na kome se radi za određenu predstavu. Često se ta dva procesa prepliću, i iz rada koji je počeo sa ciljem razvijanja određenog glumačkog treninga se često dolazi do uloge; i obratno, iz materijala koji su kreirani sa ciljem da se izgradi određeni karakter dolazi se do tehnike ili veštine, koja kasnije može da se razvija nevezano za ulogu i za predstavu. Zbog toga ove prezentacije imaju formu i efekat na gledaoce koji se graniči sa predstavom.

Prezentacija procesa rada glumice Maje Mitić tokom rada na svojim ulogama u predstavama DAH TEATRA. [1998 – 2006]

PLAMEN VATRE NA DNU MORA

Glumica je u trupi od njenog osnivanja a prezentacija je nastala 1998. godine i neprestano se razvijala.

“Ušuškana u veo istraživanja u umetnosti kojoj pripadam, često se srećem sa snažnim, toplim, zastrašujućim i dubokim osećanjima, bojama, mislima i sećanjima. Ti susreti su vera u ono što radim jer bez njih ne bih mogla da se sretnem sa sobom. Za mene je rad u DAH Teatru kao duboko morsko prostranstvo na čijem dnu pokušavam da održim plamen koji me uzdiže iznad sopstvenog života”.- Maja Mitić

Glumica nam otkriva različite postupke koji su vodili od hladnog tehničkog rada do postepenog građenja živih karaktera.

Demonstracija kreativnog procesa glumice Sanje Krsmanović Tasić [2001- 2013]

TELO KOJE PEVA, GLAS KOJI PLEŠE

Ova demonstracija glumice Sanje krsmanović Tasić koja prolazeći uloge i likove koji su prošli kroz njeno telo i glas i objašnjava svoj put kao glumice / šamanke Dah Teatra.

U DAH Teatru  je otkrila je mesto za umetnički, duhovni i profesionalni razvoj i mesto za iznošenje svog mišljenja i verovanja o vremenu u kome živi, istoriji i samom životu. Glumica izvodi eksperte predstava u kojima je igrala od 1993.godine.

Premijerno izvedena 2001. godine na 10-godišnjicu pozorišta.