RADIONICE

[BESPLATAN PROGRAM]

Radionica “UČENJE PO ZEDU”, u trajanju od pet sati, koju drži Zed Zeldić Zed (drеg king karakter Zoe Gudović) tiče se dekonstrukcije identiteta kroz tehnike preoblačenja i zauzimanja prostora. Mnoge od nas se često pitamo kako bi bilo kad bismo sebi dopustile da se ponašamo onako kako se najčešće ponašaju muškarci u našem privatnom ili javnom okruženju? Da li imamo to u sebi? I šta je zapravo „to”? Da li želimo „to” u svom životu ili ne? Kroz radionicu dregovanja zajedno „tranžiramo” muške rodne identite u sebi i društvu i silno se zabavljamo. Pokušavamo da dekonstruišemo taj patrijarhat koji nas pritiska, i spolja i u nama samima.

DREG KING RADIONICA

25.FEBRUAR, 14.00-19.00 UK PAROBROD [BEOGRAD]

radionica je namenjena studentima i profesionalcima iz oblasti izvođačkih umetnosti koji su zainteresovani da otkriju svoj potencijal. Učesnici će biti pozvani da istražuju i stvaraju scensku umetnost, posebno kao izvođači i autori, ali će moći da koriste i drugi izraz (muzički, prostorni, vizuelni, itd). U ovoj umetničkoj laboratoriji daćemo glas onome što je prećutano, što nismo mogli da kažemo ili što su drugi prećutaliRadionica zasnovana na feminističkim pokretima će se odvijati u aktuelnom kontekstu oslobađanja ženske reči u odnosu na rodno zasnovano nasilje.

PREKIDANJE TIŠINE

Vodi Amaranta Osorio [Meksiko, Španija, Kolumbija]

24 -26 FEBRUAR, 10.00 -14.00 UK PAROBROD [BEOGRAD]

Radionica ima za cilj da podstakne kreativno izražavanje kroz pozorišne tehnike, veštine pričanja priče (storytelling), kao i kreativno pisanje, koristeći sopstveno iskustvo. NAMENJENA JE MLADIM ŽENAM OD 18- 30 GODINA. Ovo svojevrsno pozorišno i pripovedačko iskustvo sa američkim i domaćim umetnicima razvija povezanost UČESNIKA kroz priče sa fokusom NA PRIHVATANJu RAZLIČITOSTI.

ISPRIČAJ SVOJU PRIČU

Vode Jadranka Anđelić i Ivana Milenović Popović, DAH Teatar [Srbija] i Juli Hendren i Michael Cavazos, Hand2Mouth Teatar [SAD]

FESTIVAL + 7–12. MART, 16.00-20.00 [SAVSKI TRG 7, BEOGRAD]

Učešće na radionici se stipendira! Svaka učesnica koja završi program dobiće stipendiju od 50 dolara u dinarskoj protivvrednosti. Prednost imaju učesnice radionica na festivalu „Umetnost i ljudska prava“. Uslovi: Učesnice treba da se obavežu da će biti prisutne i učestvovati u aktivnostima tokom svih dana radionice.