HEDA

HEDA – Human, Europe, Democracy, Art [Čovek, Evropa, Demokratija, Umetnost] je projekat koji uklјučuje partnere iz nekoliko evropskih zemalјa [Grčke, Belgije, Italije, Poljske, Islanda,Srbije] i podržan je od strane ERASMUS + Programa EU, 2022-2024.

POZORIŠTE U OBRAZOVANJU O GRAĐANSKIM I DEMOKRATSKIM VREDNOSTIMA

Metodologija predstavlja rezultat saradnje umetničkih i obrazovnih organizacija koje zajedno oprobavaju i razrađuju adekvatne načine za primenu pozorišnih tehnika za unapređenje demokratskih kompetencija učenika. Uvođenjem umetnosti u obrazovanje, mogu se unaprediti društvene i građanske kompetencije, razumevanje i vlasništvo nad vrednostima i osnovnim pravima i kritičko mišljenje učenika i nastavnika.

OBUKA U BEOGRADU

DAH Teatar – Centar za istraživanje kulture i društvenih promena uz podršku Nacionalne asocijacije nastavnika/ca građanskog vaspitanja i saradnika/ca [NAGVIS] organizuje i vodi obuku za nastavnike/ce osnovnih i srednjih škola, za rad sa učenicima koristeći umetnost i pozorišne tehnike, 26. i 26. marta 2023.u Beogradu

Obuku vode reditelјke DAH Teatra, Jadranka Anđelić i Dijana Milošević i pedagoškinja Tatjana Matijaš [NAGVIS].

Tokom obuke učesnici/ce će se upoznati kako da, korak po korak, koristeći pozorište i umetnost, sa učenicima i za učenike: razvijaju kritičko mišljenje, kreativno pristupaju različitim društvenim pitanjima, primenjuju pozorišni metod u nastavi o ljudskim pravima.

Učesnici dvodnevne HEDA obuke u Beogradu, 25 i 26 marta 2023.

Partneri u projektu: GeoCamp (Island), Centre of Higher Education in Theatre Studies (Grčka), Action Synergy S.A. (Grčka), IIS Luigi Einaudi (Italija), Szkola Branzowa Stowarzyszenia Edukacja – Mlodziez w Pleszewie (Poljska), UC Leuven-Limburg (Belgija), DAH Theatre (Srbija).

Lokalni partner u Srbiji