ARTIST-IN-RESIDENCE PROGRAM

AIR

Umetnici različitih disciplina (pozorište, scenske umetnosti, ples, medijska umetnost, muzika i pisanje) grupe, kolektivi i pojedinačni umetnici i kulturni radnici iz svih sektora iz celog sveta pozvani su da se prijave. Podržavamo veliku raznolikost u nacionalnosti, starosti, polu ili umetničkoj disciplini naših kandidata. Prijave su otvorene za pojedince ili timove.

Koncept rezidencije podrzumeva pružiti priliku za međunarodnu razmenu u kreativnom okruženju. Ima za cilj da podstakne kreativnost direktnim kontaktom sa profesionalcima iz DAH Teatra i lokalne zajednice, umetničke javnosti, lokalnim umetnicima, kulturnim institucijama, kustosima, istoričarima umetnosti. Da produbi međusobno razumevanje i kulturnu razmenu medju rezidencijalnim stvaraocima.

Naš cilj je da pružimo podršku umetnicima tako što ćemo im pružiti vreme i prostor gde bi mogli da razvijaju svoj rad, razmišljaju i razmenjuju svoje ideje, vizije i metode rada. 

Takođe, želimo da pružimo priliku umetnicima da postanu deo mreža koje čine scenu savremene umetnosti lokalno i internacionalno.

Rezidencija se može koristiti za razvoj projekta, za istraživanje koncepta, za istraživanje umetničke i tehničke izvodljivosti određene ideje, postprodukciju audiovizuelnog dela, za probe ili za testiranje dela u punoj produkciji.


USLOVI

Program rezidencije podržava razvoj projekta u fokusiranom okruženju u trajanju od jedne nedelje do jednog meseca na našem prostoru.

Studio za probe, 1-4 sata dnevno
mentorstvo umetnika DAH teatra
Ulaznice za sve predstave i programe DAH Teatra tokom boravka
Intervjui sa umetnicima DAH teatra
arhiva dah teatra
susreti sa lokalnom publikom

Kada mi je ponudjeno da radim sa DAH Teatrom, i  nakon provedena tri leta u njihovoj školi, ponovo sam se našla medju umetnicima koji su posvećeni, velikog iskustva I politicki osvešćeni. Ova tri kvaliteta su za mene postala glavna još od mog prvog ulaska u njihov teatar 2009, i najverovatnije su razlog zbog koga se osećam kao kod kuće svaki put kada dodjem. Velika strast, ljubav i znanje koji su povezani sa radom ove grupe kao i sfere razgovora u kojima stalno sebe nalazim: evropska politika, angažman I velika potreba za umetnošću, stvorila su potrebu da ne samo provodim više vremena u njihovom okruženju već i da razmenjujem svoj rad sa ljudima koji su me toliko inspirisali.

Petra Adlerberth-Wik, rediteljka “Implodera Scenkonst”, Švedska

AIR

AIR

AIR