Dah Teatar i Grupa 484, našli su se na zadatku da u Kruševcu, Vranju, Novom Pazaru i Užicu, zajedno sa profesionalcima, aktivistima, saradnicima, kolegama i prijateljima sa nezavisne kulturne i umetničke scene, iz institucija kulture i iz škola, rade na “osvajanju javnog prostora” za potrebe kulture i umetnosti. [2013]

PROJEKAT

Tokom marta, aprila, maja 2013. godine održane su radionice, male lokalne akcije, performansi u otvorenom i zatvorenom prostoru, kojima se podiže energija lokalnih inicijativa i lokalnih medjusektorskih partnerstava u kulturi i obrazovanju. Udruženi u male timove, ljudi iz različitih organizacija i institucija svoju odabranu temu istražuju, umetnički obrađuju i prezentuju u javnosti.

DAH Teatar u svaki od gradova dolazi i kao putujuća pozorišna trupa i kao tim za edukaciju. Grupa 484 dolazi kao podrška istraživačkim srednjoškolskim timovima i čitalačkim klubovima.

Timovi su sastavljeni od predstavnika organizacija iz kulturne i umetničke scene, srednjoškolskih profesora društvenih predmeta i njihovih đaka i gradskih ustanova kulture. Kao na primer u Kruševcu, jedan tim čine predstavnica Alternativnog centra za devojke, profesor Muzičke škole, predstavnik Centra za kulturu, profesorka Ekonomske škole.

Konkurs Akcija:reanimacija!
Protiv dremeža i ravnodušnosti! Za zdrav vazduh i zdravu životnu sredinu – u kulturi! Za udruživanje i integracije – u obrazovanju!

Dah Teatar i Grupa 484 raspisuju konkurs za male projekte kulturnih i obrazovnih inicijativa u Užicu, Novom Pazaru, Kruševcu i Vranju. Pravo da učestvuju na konkursu imaju i slične organizacije i inicijative iz okolnih gradova i mesta.

Na konkursu je učestvovalo 26 organizacija.

PODRŽANI PROJEKTI:

1. Avgust jednog diverzanta – Ajde fest; Asocijacija mladih, Kruševac

2. BUM 31260; Buđenje uspavanog grada, Kosjerić

3. Festival srednjoškolskih mirovnih predstava; Alternativni centar za devojke, Kruševac

4. Kulturna revitalizacija Sjenice; Flores, Sjenica

5. Lako do benda; Glas iskustva, Užice

6. Predstava Nina; Joj, evo ih ovi, Novi Pazar

7. Savremena književnost za početnike; Presek, Vranje

8. U procesu; Art line, Vranje

9. Vidim, čitam, razumem; Užička književna republika, Užice

Partnerska organizacija :