Godina 2018, u kojoj se obeležava sto godina od završetka prvog svetskog rata, uokvirena je stogodišnjicom sovjetske revolucije i godinom kada će se obeležavati sto godina od revolucije u Nemačkoj, ali i sto godina od ubistva Roze Luksemburg. Roza Luksemburg – „Crvena Roza”- je i dalje inspiracija na pobunu, u dobu gde je pobuna, protiv svega što je nečovečno , nasilno i izrabljivački, nevidljiva. Ona nam i dalje postavlja pitanje: gde je pobuna, da li je moguća? [2018]

U jednoj drugoj realnosti, koju kreira ova predstava , ova revolucionarka se sreće sa drugim revolucionarima i pesnicima! Četiri revolucionara- Ulrike Majnhof, pripadnica Frakcije crvenih brigada, Kamilo Sjenfuegos, Kastrov saborac i Fanji Kaplan, atentatorka na Lenjina, kao i pesnici Harms i Majakovski se šetaju kroz vreme i pričaju jedni sa drugima i sa nama, “sa one strane”. Njihovi duhovi još uvek dišu iza naših leđa Šta nam to oni poručuju danas? “Šta je sve dozvoljeno kako bi se osvojila vlast i sačuvala revolucija? Koliko daleko ona može da ide da bi sačuvala svoje vrednosti?”

U OKVIRU PROJEKTA PREOBRAŽAJ TEATRA KA NOVOJ BUDUĆNOSTI, KREIRANI SU VIDEI NA BAZI SCENA IZ PREDSTAVE, U REŽIJI EVELINE COSTA I MONTAŽI NEMANJE MARAŠA SA EVELINE COSTA.

Režija: Dijana Milošević
Dramaturgija: Dubravka Knežević
Igraju: Evgenija Eškina Kovačević, Ivana Milenović Popović, Milica Petrović, Ivan Nikolić
Scenografija: Neša Paripović
Muzika: Uglješa Majdevac
Saradnica na pevanju: Ljubica Damčević
Kostim: DAH Teatar i Snežana Arnautović
Šminka: Snežana Arnautović
Video-koncept: Dijana Milošević i Amy Sarno
Video-snimanje i montaža: Anja Turanski
Svetlo: Milomir Dimitrijević
Fotografija: Tanja Drobnjak, Đorđe Tomić
Organizacija: Nataša Novaković
Socijalne mreže i PR: Marko Milojević
Savetnica za semiotiku predstave: Amy Sarno
Asistentkinja rediteljki: Jelena Risteljić

Uz podržalo Ministarstvo Kulture Republike Srbije.
Realizacija u saradnji sa Ustanovom za kulturu PAROBROD.