Od 23. do 28.oktobra 2020, DAH Teatar realizuje  u saradnji sa  partnerskim organizacijma festival koji je zamišljen kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepata koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava, zalažu se za jednaka ljudska prava i izgradnju mira u regionu, kao i razvoj te ideje u Srbiji.

Program čine performansi, predstave, filmovi, instalacije, radionice, debate i susreti umetnika, aktivista i publike. Poseban deo festivala činiće Konferencija “Umetnost u izazovnim kontekstima iz ugla rodne ravnopravnosti” .

Aktivnosti će se održavati  na otvorenim prostorima kao što su parkovi, ulice, trgovi, kao i  zatvorenim  prostorima teatara, muzeja, kulturnih centara, uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljanja kao i u specifičnim prostorima, izabranim posebno za realizaciju radova.

Programi su besplatni i otvoreni za sve. Donacije će biti dobrodošle, a sav prikupljeni novac će se donirati u Fond solidarnosti za najugroženije nezavisne umetnike.

FESTIVAL PODRŽALI: Holandska Ambasada u Beogradu, Fond za otvoreno društvo Srbija, Ministarstvo kulture republike Srbije.

Više o Festivalu >

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 1 =