Od 25. jula do 1. avgusta 2023. godine, DAH teatar je učestvovao na međunarodnom festivalu Sommerverft u Frankfurtu, u produkciji PROTAGON, organizacije AntagonAKTion Theatre.

Kreiran za otvoreni prostor duž reke Majne, Festival je posvećen promociji izvođačke umetnosti široj publici na javnim mestima.

Vodili smo dvodnevnu radionicu UKRŠTANJA, 29. i 30. jula u teatru Antagon, koja je bila fokusirana na toleranciju, saradnju, poverenje i jednakost u pozorišnim tehnikama. Sa oko 20 učesnika tražimo odgovore na pitanje: Kako kroz teatar- neslaganje pretočiti u dijalog, odbijanje u saradnju, strah od društvenih promena u stvaralački čin?

Dva puta smo izveli predstavu ZEMLJA, 27. i 28. jula i dva puta predavanje 25 ČAŠA VINA, 30. i 31. jula. TERRA performans povezuje baštovanstvo, zemlju (lat. TERRA) sa pričama o migracijama i doseljenicima. 25 ČAŠA VINA je predavanje-predstava u kojoj rediteljka koristi autobiografske tekstove kako bi govorila o radu pozorišne grupe i izazovima u istorijskom političkom kontekstu „zemlje koja više ne postoji”. Posle oba nastupa ostali smo da razgovaramo sa veoma pažljivom publikom, čuli utiske o predstavama i odgovarale na njihova pitanja.

Na periferiji festivala imali smo i inspirativan susret sa članovima Antagon TheaterAKTion i Protagon koji su organizovali Festival, podelivši svoja iskustva i ideje o ulozi savremene scenske umetnosti u društvu danas.

Projekat omogućio program Cultures Moves Europe koji finansira Evropska unija a sprovodi Goethe-Institut.

Categories:

Tags:

Comments are closed