DAH TeatAr Centar za pozorišna istaživanja učestvuje od 2010. u evropskim projektima, kao nosilac projekta ili partner u realizaciji.

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore temporibus consequuntur, vim ad prima vivendum consetetur. Viderer feugiat at pro, mea aperiam

AKADEMIJA BUDUĆNOSTI NA TURNEJI PO EVROPI – FATE, 2020-2022

FATE ima za cilj da stvori vezu između novih migranata, izbeglica i građana EU kroz umetničku obuku, uključivanje i povećanje mogućnosti zapošljavanja u umetničkim sektorima. Cilj je povećati interesovanje za zapošljivost talentovanih / profesionalnih kreativnih migranata i izbeglica i pomoći da ovi „novi igrači“ imaju jednake mogućnosti u poređenju sa evropskim umetnicima na tržištu rada u kulturnom sektoru. Partneri: ZID Theatre (Holandija), vodeći, The Social and Community Theatre Center Univerziteta u Torinu SCT (Italija), Atalaia – TNT (Španija), Studio 7 (Nemačka) i Dah Teatar (Srbija). Podržano od strane CREATIVE EUROPE Programa.

EQUALITY AMBASSADORS 2020 – 2023

Ambasadori ravnopravnosti je projekat koji kroz kreativnost i nove digitalne tehnologije promoviše demokratiju, jednakost i ljudska prava. Okuplja pet partnerskih organizacija iz irske, hrvatske, Srbije, Grčke i Španije  kje rade sa mladima i to najviše marginalizovanima.

ARTS FOR HUMAN RIGHTS 2019 – 2022

Umetnost za ljudska prava je trogodišnji transnacionalni partnerski projekat koji koristi kreativne procese pozorišta, filma i novih digitalnih tehnologija za promociju učenja i podizanje svesti o ljudskim pravima i rodne ravnopravnosti širom Evrope.

Preskakači zida – Mauerspringer 2018 – 2020

Projekat potiče od ideje o “zidu” koji se smatra podelom u društvenom, političkom ali i individualnom smislu. Cilj je da se kroz umetnost savladaju zidovi, promoviše dijalog kroz kreativni i umetnički doživljaj, odabirajući ulicu kao mesto sukoba, susreta i umetničkog izražavanja.

Prava za decu – Rights4Kids 2018 – 2020

Cilj projekta je da se podigne svest o pravima deteta /mladih; da mlade iz osetljivih grupa približimo pozorištu tako što ćemo im omogućiti da učestvuju u razvoju pozorišnih predstava, ne samo kao publika, već i kao učesnici.

Izvan poglavlja: Pristupanje različitosti 2017 – 2020

Glavni cilj projekta je da doprinese procesima pristupanja EU i reformisanju društva u Srbiji kroz primenu normi i standarda EU koji promovišu kulturnu raznolikost kao i participativnu demokratiju.

Žene u ravnopravnoj Evropi 2016 – 2017

Koristeći kreativni process i feministički okvir za istraživanje i promišljanje iskustava žena koje žive u Evropskoj Uniji i moći EU polisa da promovišu rodnu ravnopravnost, ljudska prava i inkluziju. Ovaj transnacionalni projekat uključuje četiri evropska partnera iz Irske, Španije, Hrvatske i Srbije i koristi kreativne pocese teatra i filma kao i online resurse u svrhu promovisanja većeg razumevanja ženskih prava i pozitivnih promena koje su se desile na polju rodne ravnopravnosti a kao rezultat pripadanja Evropskoj uniji.

Ne/Vidljivi Grad (DUGOGODIŠNJI projekat koji traje od 2005. godine)

Polazeći od činjenice da su naši gradovi, u svojoj dalekoj prošlosti, a pogotovo danas, multi-etnički gradovi, sa velikim brojem stanovnika različitog porekla i kutura i da je ta svest izbledela usled naleta kriza i ratova koji su stvarali multietničke tenzije, a ne razumevanje, kreirali smo projekat koji se bavi promocijom različitih etničkih kultura koje koegzistiraju danas.

FOKUS – Za Kulturu u Srbiji 2013 – 2015

Dah Teatar i Grupa 484, našli su se na zadatku da u Kruševcu, Vranju, Novom Pazaru i Užicu, zajedno sa profesionalcima, aktivistima, saradnicima, kolegama i prijateljima sa nezavisne kulturne i umetničke scene, iz institucija kulture i iz škola, rade na “osvajanju javnog prostora” za potrebe kulture i umetnosti.

Osnaživanje mladih žena za praćenje vladinih politika u oblasti rodne ravnopravnosti
2012 – 2013

Cilj projekta je stvaranje regionalnog partnerstva organizacija civilnog društva koje će doprineti implementaciji zakona o rodnoj ravnopravnosti, politika i akcionih planova u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Networking Memories
2011 – 2012

Svrha projekta je stvaranje nove i održive mreže između 8 organizacija civilniog društva iz Bosne i Hercegovine, Italije, Kosova i Srbije (Dah Teatar) koja za cilj ima uključivanje građana u koncepciju i  realizaciju zajednickih aktivnosti.